پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

بیش از هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه سلامت فعالیت دارند

0

دکتر حسین وطن پور روز چهارشنبه در حاشیه رونمایی از نخستین پروژه فناورانه دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ساری به خبرنگار ایرنا افزود : ۳۵ درصد از اعتبار شرکت های دانش بنیان در سطح کشور را شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت جذب می کنند.
وی اضافه کرد : این درحالیست که این شرکت ها بیش از ۵۰ درصد از اعتبار صندوق نوآوری در سطح کشور را به خود اختصاص می دهند.
به گفته وی اعتبار هفت صندوق پژوهشی در سطح کشور نیز به صورت ۱۰۰ درصد در قالب تسهیلات بانکی در اختیار شرکت های دانش بینان سلامت قرار داده می شود.
وطن پور مهمترین هدف فعالیت شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت را تولید کالاهای سلامت محور در داخل کشور و به خصوص کالاهای وارداتی بیان کرد و اظهار داشت : تلاش می شود تا طرح های پژوهشی و مقالات پزشکی ما در کشور نیز به سمت تجاری سازی و تولید محصول منجر شود.
رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت  و درمان و علوم پزشکی بار دیگر اولویت این تولید را کالاهای سلامت محور وارداتی بیان کرده است.
چاپ ۱۶ هزار مقاله سلامت در داخل و خارج 
دکتر وطن پور گفت : در حال حاضر به طور میانگین سالانه ۱۶ هزار طرح های پژوهشی و مقالات استاتید و دانشگاهیان دانشگاههای علوم پزشکی کشور در مجلات داخلی و خارجی به چاپ می رسد که حدود نیمی از این مقالات و طرح ها در مجلات معتبر خارجی به چاپ می رسد.
وی مهمترین نگرانی برای ثبت این مقالات و طرح های پژوهشی را به خصوص در مجلات خارجی بهره برداری از آنها برای تولید محصول از سوی خارجی ها بیان کرد و راهکار جلوگیری از این سوء استفاده را به ثبت رساندن این مقالات و طرح های پژوهشی پیش از چاپ در مجلات داخلی و خارجی دانست.
وی در مورد رویکرد فناورانه سلامت در دانشگاههای علوم پزشکی کشور گفت : در سال های اخیر نشست های فناورانه زیادی با حضور دانشجویان خلاق در دانشگاههای علوم پزشکی برگزار شد و نتایج آن نیز تبدیل طرح های پژوهشی به استارتاپ و تولیدات فناورانه بود.
رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت و درمان خاطرنشان کرد :  رویکرد ما  و اعضای هیات علمی در دانشگاههای علوم پزشکی سوق دادن این دست آوردهای فناورانه به سمت تولید محصول به خصوص محصولات سلامت محوری که وارداتی است تا بتوانیم نیاز کشور را تامین کنیم.
دکتر وطن پور افزود : با این کار نه تنها کشور در واردات این محصولات بی نیاز می شود که این طرح های پژوهشی با تولید محصول ارزش افزوده را به  دانشگاهها می آورند و به نوعی گردش سرمایه صورت می گیرد.
نخستین پروژه استارتاپی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با شرکت ۱۶ تیم دانشجویی این دانشگاه صبح امروز در ساری در دستور کار قرار گرفت که به سه اثر برتر استارتاپ دانشجویی پس از انتخاب هیات داوران جوایز نقدی از سوی معاونت تحقیقات  و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مازندران اهداء می شود.
همچنین معاونت تحقیقات و فناوری  دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعلام کرد به پروژه های استارتاپ دانشجویی که قابلیت تولید محصول سلامت محور داشته باشد، به میزان مورد نیاز تسهیلات پرداخت می شود.
 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.