پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

بازدید سه وزیر هیات دولت از کاخ صفی‌آباد بهشهر مازندران

0

این بازدید به منظور توسعه اقتصاد گردشگری این نقطه گردشگری و بازگشایی مسیر دسترسی به آن صورت گرفت.
بازدید از تالاب میانکاله، مجموعه عباس آباد و بندر امیراباد بخشی از برنامه های سفر وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، وزیر راه و شهرسازی و وزیر اقتصاد و دارایی در شرق مازندران اعلام شده است.
علی اصغر مونسان که به منظور حضور در جشن ملی ثبت جهانی جنگل های هیرکانی که عصر امروز با حضور نمایندگان میراث فرهنگی و گردشگری استان های سمنان، خراسان شمالی، گلستان و گیلان در هتل میزبان بابلسر برگزار می شود به مازندران سفر کرده است.
جنگل هیرکانی ۱۴ تیر ماه امسال در چهل و سومین اجلاس کمیته میراث جهانی در باکو در فهرست میراث جهانی ثبت شد.
بر اساس نقشه منتشر شده از سوی کمیته ملی میراث جهانی، ۶ لکه از ۱۲ لکه ثبت شده جنگل های هیرکانی در مازندران واقع است. این لکه ها شامل جنگل “بولا ” در شهرستان ساری، جنگل ” واز ” در شهرستان نور، جنگل ” الیمستان ” در شهرستان آمل، حوزه ۴۵ و ۴۶ جنگل بخش کجور شهرستان نوشهر، جنگل ” خشکه داران ” شهرستان تنکابن و جنگل ” چهارباغ ” شهرستان چالوس است.
بعد از باغ عباس آباد بهشهر، جنگل های هیرکانی دومین میراث جهانی استان مازندران است که ثبت جهانی شده است.
جنگل‌های هیرکانی با ۱.۹ میلیون هکتار وسعت، از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلی‌داغ در شرق استان گلستان، در گستره‌ای به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد. بخش کوچکی از جنگل‌های هیرکانی هم در کشور آذربایجان واقع است.
در زمان حاضر جنگل‌های هیرکانی، زیست بوم ۲۹۶ گونه پرنده و ۹۸ گونه پستاندار است. همچنین ۱۵۰ گیاه بومی درختی و بوته‌ای (مانند شمشاد و انجیلی) نیز در آن یافت می‌شود.

عمارت صفی آباد از بناهای متعلق به دوران صفویه است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی بازدید از آن برای مردم امکان پذیر بود ، اما به دلیل مجاورت با یک منطقه نظامی پس از مدتی کوتاه دیگر حضور مردم در آن امکان پذیر نشد .

کاخ صفی‌آباد که یادگار شاه‌عباس صفوی در شهرستان بهشهر در استان مازندران است در سال ۱۰۱۰ هجری قمری بنا شده و چشم‌انداز زیبایی دارد.

دلیل نام‌گذاری این کاخ به صفی‌آباد، علاقه شاه‌عباس به فرزندش بود. کاخ صفی‌آباد در زمان شاه صفی نوه شاه‌عباس توسعه پیدا کرد و یکی از بناهای مورد علاقه وی بود.

این کاخ زیبا در میان باغی به همین نام واقع است و ابعاد ۲۵ در ۲۵ متر دارد که شامل دو طبقه است. ورودی کاخ در جبهه شمالی قرار دارد و برای ورود به کاخ باید از ۵ پله بالا رفت . طبقه اول اتاق‌های متعددی دارد که دسترسی به آن‌ها از طریق راهرو و هشتی امکان‌پذیر است.طبقه دوم هم شبیه به طبقه اول اتاق‌های زیادی دارد و بر اساس برخی روایات نقاشی‌های دیواری زیبایی در این کاخ وجود داشته است که به مرور زمان از بین رفته‌اند.

کاخ صفی‌آباد در حمله افغان‌ها آسیب شدیدی دید، ولی در دوره افشاریه به دست نادرشاه افشار تعمیر و بازسازی شد. فاصله میان کاخ صفی‌آباد تا باغ بهشهر، تونل زیرزمینی حفر شده است که در گذشته در شرایط ضروری از این تونل برای رفت و آمد استفاده می‌شد.

فاصله کاخ صفی‌آباد تا دریا چیزی حدود ۱۶ کیلومتر است. این کاخ در ارتفاع ۶۵۰ متری از دریا قرار دارد و از آنجا به‌راحتی می‌توان بندر ترکمن و بندرگز را در چشم‌انداز دید.

کاخ صفی آباد ۷۰ سال پیش دچار آتش‌سوزی شد و طی آن بخش عمده‌ای از آثار داخلش از بین رفت.این بنا در سال ۱۳۱۰ به عنوان نخستین اثر تاریخی ثبت ملی شد

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.